ceyhan kurtkulağı kervansarayı’nın açılış töreni yapıldı

Uzun süredir restorasyon çalışması yürütülen ceyhan kurtkulağı kervansarayı’nın açılış törenine; ceyhan kaymakamı ayhan boyacı, ceyhan belediye başkanı hüseyin sözlü, yumurtalık kaymakamı hasan kürklü, yumurtalık belediye başkanı habip salıç, kurtkulağı belediye başkanı talat dayan, cevre belde belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Ceyhan kervansaray’ın tarihinin anlatıldıktan sonra kaymakam ayhan boyacı burada bir konuşuma yaptı. Kaymakam boyacı, ‘ipek yolu üzerinde bulunan kurtkulağı kervansarayı kültürümüz ve turizm açısından çok önemlidir. Bu vesile ile kervansarayımızın restorasyonunu gerçekleştiren vakıflar genel müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren kervansarayımız ceyhan turizminin hizmetindedir. Dedi.

Daha sonra sunulan adana olgunlaşma enstitüsü’nün mankenleri tarafından 36 parça saray kıyafetlerinin tanıtıldığı bir mini defile ceylan'lılara sunuldu. Çukurova üniversitesi konservatuar bölümü öğrencilerinin keman resitali ise ceylan'lı izleyicilerden büyük alkış aldı

Ceyhan Rehberi - Blogcu

Hiç yorum yok: