Ceyhan - Yılan Kalesi

Yılan Kalesi

Misis yol ayrımından sonra Ceyhan yönüne doğru devam ederken, 8. km’de (Adana’dan 33 km), doğu yönünde Yılan kalesini göreceksiniz. (Yol, eski Adana-Osmaniye yöluna göre tarif edilmiştir. Otoyoldan kale görülmemektedir. ) 12. km’de sağa ayrılan yola girip 3 km. daha devam edildiğinde kalenin altına kadar geliniyor.

Kalenin antik adı bilinmiyor. 11. yüzyılda yapılmış bir Haçlı kalesi olduğu tahmin ediliyor. Evliya Çelebi, Ramazanoğulları kaleyi zaptettiklerinde, kale içindeki Ermeni papazlarının yılan sokmasından helak olduklarının, kalede boynuzlu ve ensesi tüylü yılanların da görüldüğünün söylendiğini anlatır.

Bu söylence şimdi de devam etmekte. Çevre sakinleri, kaleye çıkanlara yılan öyküleri anlatmakta.

Çevreye hakim bir tepe üzerindeki kalenin 8 burcu var. Kilisesi ve sarnıcı bulunan kaleye güney giriş kapısından giriliyor ve taş basamaklı merdivenlerle çıkılıyor. Kaleden Ceyhan ovasına hakim ve çok geniş bir alana kapsayan manzara, kaleye tırmanıştaki yorgunluğunuzu alıp götürecek.

Dik kaya ve patika yoldan kaleye tırmanış yarım saat sürüyor. Kale eteğinde bulunan Yılankale Turistik Tesisleri’nden istenirse rehber alınabiliyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bloğunuzdaki paylaşımlar bizim için çok önemli ve ilgimizi çekiyor Dell notebook teknik servisleri olarak bloğunuzdaki başarılarınızın devamını dileriz.